Політика
13 квітня 2015
Час готувати вибори на Донбасі - Штайнмайєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав Україну та Росію переходити до наступного етапу виконання мінських домовленостей.
news-image

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt перед переговорами глав МЗС "нормандської четвірки" у Берліні, передає DW

Як від Москви, так і від Києва ми очікуємо, що зараз мова піде про центральні питання щодо переходу до наступного етапу втілення мінських домовленостей, аби здійснити перші кроки до політичного процесу, - сказав Штайнмаєр.

За його словами, йдеться, зокрема, про проведення місцевих виборів на підконтрольних сепаратистам територіях, а також про покращення гуманітарної ситуації і відбудову Донбасу.

Глава німецького МЗС вказав на досягнення прогресу, зокрема у відведенні важкого озброєння від лінії зіткнення. Він зазначив, що спостерігачі ОБСЄ також досягли успіху, "але цього недостатньо".

Крім того, Штайнмаєр нагадав про досягнуту домовленість створити чотири робочі групи з виконання мінських угод. За його словами, це питання також обговорюватиметься під час зустрічі в Берліні в понеділок.