Резонанс
14 квітня 2015
Доповідь Нємцова: сім'ям загиблих на Донбасі обіцяли по три мільйони рублів
Підготовка доповіді Бориса Нємцова "Путін. Війна" йде за планом, і незабаром вона буде представлена публіці.
news-image

Як повідомляє Є | Єдність.інфо, опозиціонер Ілля Яшин повідомив, що підготовка тексту виходить на фінішну пряму. 

За його словами, люди, які надавали інформацію Нємцову, дуже боялися говорити. Наприкінці січня люди, яким не виплачують обіцяні гроші, звернулися до російського політика, якого незабаром вбили.

Вони говорять, що масово російські солдати гинули на сході України в два періоди: під Іловайськом, під час контрнаступу на ЗСУ, та на початку 2015, коли російські кадрові військові знову активно почали діяти на території України.

 

 

Коли приховувати присутність в зоні конфлікту російських військових стало неможливим, Міноборони РФ постфактум придумало версію, що всі вони поїхали воювати в свою законну відпустку, прихопивши з собою зброю та бойову техніку", - заявив Яшин.

Крім протидії розслідуванню зі сторони офіційної влади, її робили ще й сім'ї загиблих солдатів, які отримували в якості компенсації за загибель рідного по три мільйони рублів. В той же час вони давали підписки про нерозголошення під загрозою кримінального переслідування.

На багатьох родичів йде постійний тиск, і бояться вони не тільки кримінальних справ, а й фізичної розправи. Якщо вже Нємцова розстріляли біля стін Кремля, то з нами в Іваново можуть зробити взагалі що завгодно. Ніхто і не помітить", - підкреслив Яшин.
Читайте також: Кремль не хоче шукати замовників вбивства Нємцова