Суспільство
15 квітня 2015
У "ЛНР" вийшов у світ збірник прози "Я бився в Новоросії"
За словами видавців, у збірці - "окопна правда ополченців, що захищають свою землю від бандерівських карателів".
news-image

Московське видавництво "Яуза" за ініціативою Союза письменників "ЛНР", Союза письменників Росії та сайту сучасної військової літератури випустило збірку "Я бився в Новоросії", пише Є | Єдність.інфо.

Книга випущена в серії "Неоголошені війни" та включає в себе розповіді й нариси авторів з Луганська, Донецька, інших міст Донбасу, а також літераторів з Москви, Санкт-Петербурга та Криму.

В анотації до збірки, розміщеної на сайті видавництва "Яуза", розповідається, що це - "перша книга про народження Новоросії та війну на Донбасі. «Окопна правда» ополченців, що захищають свою землю від бандерівських карателів. Живі голоси тих, хто б'ються проти «укропів» в "ДНР" і "ЛНР".

Також видання наводить приклад одного з "шедеврів", який включено до збірки.

Сталеве лезо полоснуло карателя по горлу. Цей смертоносний рух старого дідуся, здається увібрав всю злість, на яку був він здатний, весь гнів за понівечені тіла, за загублені молоді душі і за всіх тих, кого накрило горе з приходом вбивць - "визволителів". Холодний метал розсік ріденьку шию "жовто-блакитного" героя і з перерізаної гортані вирвалася назовні його гнила кров...

За словами голови Спілки письменників "ЛНР" Гліба Боброва, частина тиражу буде передана в бібліотеки "ЛНР", "ДНР" і в московські бібліотеки. Крім того, всі тексти збірника будуть опубліковані в режимі вільного доступу в інтернеті.