Київ
15 квітня 2015
З будівлі столичної мерії зникли комуністичні візерунки (фото)
З будівлі столичної мерії демонтували комуністичний орнамент
news-image

Про зникнення радянської символіки з будівлі міськради повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook депутат Київської міської ради Олександр Пабат, передає Є | Єдність.інфо.

По першому дзвінку. Не встигли у Верховній Раді офіційно заборонити радянську символіку...як будівельники приступили до зачистки будівлі Київради , - написав депутат.

Депутат зазначає, що не пам'ятає такої оперативності від комунальників, коли справа стосувалася, наприклад, ремонту будівель.

Завидний приклад оперативності - жодного разу не зустрічався з подібним на окрузі, коли справа стосувалася необхідності ремонту того чи іншого фасаду будинку. 
Я пам'ятаю цей кахель. Не вдаючись у символізм, з естетичної точки зору і позиції якості - вони легко заткнуть за пояс будь-який з сьогоднішніх зразків кераміки ... Цікава їхня подальша доля, - написав Олександр Пабат.

Нагадаємо, 9 квітня, депутати Верховної Ради України прийняли законопроект №2558 про заборону пропагандикомуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів, а також їх символіки в Україні. Згідно з документом, пропаганда комуністичного і / або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і їх символіки визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв тоталітарного режиму і забороняється.