Події
20 квітня 2015
Порошенко на Львівщині відкрив спільні українсько-американські навчання (відео)
У навчаннях беруть участь 290 десантників армії США та 900 українських військовослужбовців.
news-image

Сьогодні у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного на Яворівському полігоні, що на Львівщині, за участі Президента Петра Порошенка та вищого військового керівництва відбулася церемонія відкриття спільних українсько-американських навчань під назвою "Фіарлес Гардіан-2015", передає Є | Єдність.інфо.

 За словами Порошенка, візит американських військових на цьогорічні навчання є символом нового етапу співпраці між Україною і США.

Спільні навчання такого змісту і масштабу проводяться в Україні чи не вперше. І обставини, за яких вони відбуваються, є унікальними. Ми з вами перебуваємо на західному кордоні України, а на східному в цей час відбувається повномасштабна агресія іншої держави, – заявив Порошенко.

Він підкреслив, що ця війна не лише проти України.

Це війна не лише за незалежність України, а війна за свободу і демократію Європи і світу, війна, де вирішується питання – чи діятимуть у світі норми міжнародного права, чи будуть цілісними і недторканними кордони, - наголосив Глава держави.

Окрім того, під час урочистої церемонії Президент вручив військовослужбовцям ордени і ключі від квартир.

Також на полігон прибув посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, який виступив перед американськими військовослужбовцями.

Зазначимо, що навчання на Львівщині проходитимуть у кілька етапів. Передбачається, що фахівці Збройних сил США проведуть на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки комплекс тактичних навчань, що включатимуть підготовку керівного складу батальйонної ланки, базову та спеціальну підготовку особового складу, рот оперативного призначення, а також оснащення військовослужбовців військовою формою, індивідуальним захисним спорядженням, приладами нічного бачення та засобами зв’язку.

Особливість цьогорічних українсько-американських навчань у тому, що вони триватимуть півроку, а також в них братимуть участь бійці Нацгвардії України.

Нагадаємо, у навчаннях беруть участь 290 десантників армії США та 900 українських військовослужбовців.