Війна
26 квітня 2015
Смілива журналістка брала інтерв'ю в "ДНР" українською мовою (відео)
Журналістка Валерія Івашкина взяла інтерв'ю у перехожих Донецька.
news-image

Цікавий експеримент провела журналістка Валерія Івашкина під час свята в Донецьку, передає Є

Своє опитування дівчина проводила на одній з центральних площ міста. Журналістка запитала донеччан, яким вони бачать майбутнє Донецька.

Варто відзначити, що опитування дівчина вирішила провести українською мовою.

"Чого хочуть в Донецьку? Помиритися з Україною, здобути незалежність або приєднатися до Росії?",- таке питання поставила журналістка жителям окупованого Донецька.

 

 

"Особисті враження не викликають довіри - людина завжди ретранслює думки виходячи зі своїх очікувань і переконань. Моніторинги в ЗМІ - тим більше: на українських каналах всі опитувані - за Україну, на російських - всі її ненавидять. Я вирішила перевірити, як справи йдуть насправді. Для цього провела опитування і записала все одним файлом - це виключає маніпуляції з нарізкою "потрібних" думок, які звичайно застосовуються на ТБ. А щоб додати родзинки, опитування проводила українською мовою ", - написала журналістка на своїй сторінці в фейсбуці.

Кожний житель окупованої території проявив доволі різноманітні реакції. Деякі люди не захотіли розмовляти з українською журналісткою, а інші залюбки відповідали навіть українською мовою. В цілому люди хочуть миру та безпеки для своїх сімей.

"Під час зйомок цього фільму ніхто не постраждав", - запевняє Валерія Івашкина.