Росію визнали найгіршим ринком для інвестування, - Bloomberg
Інвестори назвали Росію найгіршим ринком для вкладень на найближчий рік.
news-image

Як повідомляє Є, 32% респондентів, які взяли участь у Bloomberg Markets Global Poll, порахували, що в найближчі 12 місяців краще утриматися від інвестицій на російському ринку. 29% назвали найгіршим ринком Бразилію, а 25% - Китай.

Цікаво, що у квітні цього року кількість інвесторів, які дивились на російський ринок з оптимізмом, зросла до 13% порівняно з 11% у січні.

Негативно оцінюють вплив політики Президента РФ Володимира Путіна на інвестиційний клімат в Росії 79% опитаних. Це число зменшилося з січня цього року, коли таку оцінку діяльності російського лідера дали 89% респондентів. З оптимізмом дивляться на дії Путіна 11% учасників опитування.

Найбільш оптимістично інвестори оцінюють діяльність канцлера Німеччини Ангели Меркель і прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді - з 60% опитаних.

Країни єврозони вперше з часу початку проведення опитувань обійшли по привабливості для інвесторів США: на користь Європи висловилися 35% учасників опитування, тоді як за США проголосували 33%.

Ознаки поліпшення європейської економіки побачили майже 40% опитаних у порівнянні з 14% у січні. Найбільший оптимізм продемонстрували європейські інвестори, з яких майже 50% повірили у ріст економіки єврозони. 

Щодо глобальної економіки її поліпшення спрогнозувала майже третина учасників опитування. У січні кількість оптимістів в цьому питанні становило чверть.

В опитуванні The Bloomberg Markets Global Poll взяли участь 1280 передплатників терміналу Bloomberg. Його проводила компанія Selzer зі штату Айова, США, 14 і 15 квітня. Статистична похибка результатів опитування становить 2,7%.

Читайте також: У Росії виріс "індекс щастя" і економічного оптимізму