Війна
30 квітня 2015
Росія обіцяє не воювати з Україною
Заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов запевнив, що Росія не буде воювати з Україною.
news-image

Про це сказав він в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє Є.

У Міністерстві оборони Росії заперечують навіть теоретичну можливість війни з Україною, хоча й застерегають Київ від провокацій.

Ми ні за яких обставин з Україною воювати не будемо. Україна нам не ворог! Я навіть теоретично не допускаю такого. Я вважаю, що розуму вистачить і в Києва, щоб не провокувати нас. Плюс до всього я розраховую на те, що Німеччина і Франція вплинуть на те, щоб не допустити відновлення Києвом бойових дій на південному сході країни. І Росія в цьому Європі допомагатиме, – сказав Антонов.

 Крім того, він відзначив, що за домовленістю між генштабами озброєних сил Росії і України на Донбасі знаходяться 70 офіцерів РФ, які, за словами замміністра, входять до представництва Міноборони Росії в Спільному центрі контролю і координації. 

За домовленістю між генштабами озброєних сил Росії і України з вересня 2014 року на південному сході України працюють наші офіцери – 70 чоловік. Вони входять до Представництва Міноборони Росії в Спільному центрі контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін. Окрім наших військовослужбовців, до складу Спільного центру входять представники озброєних сил України, а також невизнаних Донецькою і Луганською народних республік. Причому, наші офіцери працюють там на прохання української сторони. Щоправда, у Києві не хочуть визнавати цього публічно, - повідомив замміністра оборони РФ.

При цьому він додав, що російські офіцери виконують виключно функцію посередників і миротворців. 

Нагадаємо, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, який брав участь в саміті УКРАЇНА-ЄС в Києві, заявив, що українські лідери вважають, що Росія готує широкомасштабний напад на їх країну. Також раніше повідомлялося, що на кордоні з Україною РФ сконцентрувала рекордну кількість військ.

Читайте також: Російські гелікоптери активізувалися поблизу Харківщини та Херсонщини