Суспільство
30 квітня 2015
Путін двічі не міг потрапити на Афон (відео)
Російський блогер Антон Красовський згадує візит президента РФ на Афон.
news-image

Днями в Росії вийшов фільм "Президет", в якому в хвалебній манері розповідається про роки правління Володимира Путіна, пише Є.

Зокрема, у фільмі показаний момент перебування російского лідера на Афоні. Це прокоментував у своєму блозі російський журналіст та публіцист Антон Красовський.

Зокрема, блогер нагадує про те, що Путін двічі не міг потрапити на Афон.

Спершу - в грудні 2001-го - на Святій Горі сталася жахлива хуртовина. Такої там ніколи не бачили, немов всі сибірські сніги обрушилися валом на Івер і Ватопед. Ні в кого з ченців не було ніяких сумнівів: Богородиця не пустила. Потім - у 2004-му - поїхав вже, але розвернувся. Трапився Беслан. Знову ченці закивали: ясна річ, Богородиця не велить, - пише Красовський.

Таким чином, за словами блогера, для російського президента потрапити на Афон "стало вже справою принципу". І, коли нога Путіна таки торкнулася святої афонської землі (2005 р.- ред.), стався випадок, який облетів усі світові ЗМІ - на шляху у президентського кортежу вибіг мул (дивіться відео).

І ось він їде, вибігає цей мул, біжить перед його машиною, затримує володаря. Не дає розігнатися. Якийсь чернець розповідає на камеру, що - це знак від Богородиці. Мовляв - ось - нарешті Вона його благословила. Послала скотинку, щоб та весело махала кесарю хвостом, не давала нудьгувати на кам'янистій дорозі, - написав Антон Красовський.

Але, за словами блогера, "самому неосвіченому ченцю ясно, що мул - це гужовий транспорт, а ніяке не благословення".

Благословення - ні, але раптом все ж знак? - запитує блогер.

...Афон нібито говорить володареві, якого пустив тільки з третього разу: "Не пишайся. Не йди проти братів. У смиренні засяєш".

А він пішов. Пішов проти. Тому що, як будь-який росіянин, вважає, що в будь-якому союзі потрібно бути тільки першим, тому що ми - більші, сильніші, багатші. І в підсумку - ті, хто вважав тебе братом, причому - не старшим, не найрозумнішим, не завжди приємним, вирішують, що обійдуться і без тебе, - пише блогер.

Ти їм кричиш: "Ви чо, я ж ваш старший брат. У світі все не так однозначно!я не допущу! на себе подивіться!". А вони тобі: "Не брат ти нам ". Тому що братство - це любов і смиренність, - підсумовує Антон Красовський.
Читайте також: Путін відчуває себе частиною Росії (відео)