Суспільство
30 квітня 2015
З початку року 15 росіян знайшли політичний притулок в Україні
Державна прикордонна служба повідомляє, що з початку 2015 року 15 громадян Російської Федерації попросили політичного притулку в Україні.
news-image

Про це на брифінгу сказав помічник голови Держприкордонслужби, речник Олег Слободян, інформує Є  з посиланням на "Українські новини".

Мова йде про приблизно півтора десятка громадян Росії, які на даний момент, дійсно, офіційно при перетині кордону заявили про те, що вони хочуть стати біженцями або потребують політичного притулку, - повідомив він.

При цьому Україна відмовила в наданні статусу біженця або політпритулку тільки одному росіянину.

Нагадаємо, 6 квітня на блокпосту "Золоте" на Донеччині, прикордонники затримали двох осіб, які перебували в лавах незаконних збройних формувань. Вони попросилися в Україну, бо в ДНР їх били і не платили зарплату.

Як повідомлялося раніше, 21 квітня 2015 року на контрольних пунктах в'їзду і виїзду на окуповану територію Донецької та Луганської областей, АР Крим розпорядженням Державної прикордонної служби введено посилений режим пропуску осіб, транспортних засобів та вантажів. За словами голови МВС Арсена Авакова, введено вікові обмеження щодо в'їзду в Україну громадян РФ чоловічої статі від 16 до 60 років.

Читайте також: Російські військові не дійшли до кордону з Україною біля Херсонщини