Суспільство
30 квітня 2015
Пєсков повідомив, що на урочистості до Москви з нагоди Дня Перемоги приїдуть близько 30 глав держав і урядів (список)
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що в міру наближення 9 травня список може коригуватися
news-image

Участь у заходах, присвячених 70-річчю Перемоги в Москві, підтвердили близько 30 глав держав і урядів, а також керівників міжнародних організацій. Про це журналістам повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, зазначивши, що в міру наближення цієї дати список може коригуватися, повідомляє Є.

8-10 травня в заходах у Москві, присвячених 70-річчю Перемоги, планують взяти участь близько 30 глав держав і урядів, а також керівників міжнародних організацій, - сказав Пєсков.

За словами Пєскова, станом на сьогоднішній день свою участь підтвердили, зокрема, президенти Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Туркменії, Таджикистану, Абхазії, Південній Осетії. Крім того, в російську столицю планують приїхати голова КНР, "у якого окремо відбудеться офіційний візит", лідер Куби, президенти Індії, ПАР, Боснії і Герцеговини, Республіки Сербської у складі БіГ, Венесуели, В'єтнаму, Зімбабве, Македонії, Монголії. У Москві чекають лідерів Кіпру, Палестини, Сербії, Словаччини та Чехії, а також канцлера ФРН. В урочистостях візьмуть участь, зокрема, керівники ООН і ЮНЕСКО.

Пєсков уточнив, що через "напружений графік поїздки в Москву не всі згадані лідери зможуть бути присутніми на параді на Червоній площі 9 травня".

Так, не зможуть відвідати головний захід свята прем'єр Словаччини Роберт Фіцо, канцлер ФРН Ангела Меркель, президенти Білорусії Олександр Лукашенко та Чехії Мілош Земан.

Читайте також: Кім Чен Ин не приїде до Москви на парад Перемоги