Борода і вуса брудніші унітазу. Шокуюче дослідження (відео)
Результати досліду вразили вчених.
news-image

Нещодавно фахівці з університету штату Нью-Мексико в Альбукерке провели дослідження, повідомляє Є. Результати дослідження виявилися неочікуваними.  

 Незважаючи на те, що багато чоловіків пишаються своєю рослинністю на обличчі, вони не можуть приховати брудну наукову правду - їх борода містить ті ж бактерії (і в такій же кількості!), що і ободок унітазу, йдеться в результатах нового дослідження.

Для проведення досліду вчені зібрали зразки мікрофлори борід добровольців за допомогою гігієнічних паличок, а потім піддали їх лабораторному мікробіологічному аналізу.

Результати виявилися шокуючими. Хоча більша частина бактерій, які накопичуються на бороді або вусах, нешкідливі, у зразках всіх чоловіків з рослинністю на обличчі були виявлені ті ж бактерії, якими кишить обідок унітазу. Ступінь забруднення теж порівнянна з туалетами.

Мікробіолог Джон Голобич підтверджує:

Ці ж види бактерій можна знайти в людських фекаліях, - і додає. - Коли щетина перетворюється вже на бороду, це зовсім негігієнічно й небезпечно для здоров'я не тільки її носіїв, а й для оточуючих.

Вчений додає:

У деяких чоловіків на бороді більше небезпечних бактерій, ніж навіть в їх фекаліях. Я підозрював, що ситуація плачевна, але не думав, що настільки. Я був здивований результатами нашого аналізу. Вони дійсно викликають тривогу за громадське здоров'я.
Читайте також: Вчені розробили додаток, який попередить депресію у власника