Світ
6 травня 2015
Полька 12 років збирала мозаїку з дзеркал у своїй квартирі замість шпалер (фото)
Ірена Соколовська-Кубик перетворила спалені пожежею стіни своєї квартири в дзеркальну мозаїку.
news-image

Протягом 12 років мешканка Домброва-Гурнича (Сілезьке воєводство) створювала монументальний твір мистецтва - дзеркальну мозаїку, що прикрасила всю її квартиру, повідомляє Є.

Це - результат мого нещастя, - пояснила жінка, маючи на увазі пожежу, що сталася в її квартирі більше 10 років тому.

За словами Ірени, все всередині квартири було чорним і зруйнованим. Коштів на ґрунтовний ремонт не було, проте була ідея, захоплення і самовіддача, достатні для того, щоб нудні стіни перетворилися на казкові картини.

Шматочки для мозаїки розміром від кількох міліметрів до декількох десятків квадратних сантиметрів Ірена Соколовська-Кубик купувала в будівельних магазинах або брала в подарунок від склярів. Візерунки зроблені за власними проектами: квіти, птахи, фрукти і геометричні фігури.

Бурштинова кімната відпочиває. Моя виглядає, як діамантова. Відчуваю себе тут, як принцеса, - з гордістю каже Ірена Соколовська-Кубик і зізначає, що на «дзеркальних» стінах написане її життя, а сам процес збору мозаїки став для неї найкращою формою терапії.

Результат виявився вражаючим. Всі приміщення - велика кімната, кухня, ванна, коридор, балкон - в дзеркалах. Загальна вага дзеркальної мозаїки - кілька тонн.
Квартира і її власниця вписані в список Польських рекордів і визначних пам'яток.

Читайте також: Польща відрядить в Україну поліцейських для допомоги у реформі міліції