Події
6 травня 2015
У Латвії пропонують карати за георгіївські стрічки
Депутат Сейму Вейко Сполітіс пропонує встановити в законі штраф за демонстрування георгіївської стрічки під час публічних заходів, а також за кріплення їх до машин.
news-image

Як передає Є із посиланням на латвійські ЗМІ, Сполітіс сказав, що за георгіївські стрічки потрібно карати штрафом або арештом. 

Штраф передбачений також за використання інших символів тоталітарних режимів, засуджених Конституцією Латвії, - заявив політик. - Потрібно законодавчо встановити грошовий штраф у розмірі 350 євро за демонстрацію прапорів колишнього СРСР і колишніх радянських республік, за винятком Білорусі, прапорів нацистської Німеччини, гербів або символіки стилізованого виду, у тому числі націонал-соціалістичну свастику, знаки "Schutzstaffel", серп і молот, а також демонстрацію георгіївських стрічок на зборах, ходах і пікетах, а також у місцях проведення публічних розважальних і святкових заходів. 

Цей вислів політика одразу ж почали обговорювати користувачі соцмереж. Більшість з них цілком згідна з політиком, оскільки засуджує терористичні дії Росії.

Читайте також: Російських байкерів у Грузії змусили знімати з мотоциклів георгіївські стрічки (відео)