Суспільство
6 травня 2015
В українському ролику про Другу світову війну знявся польський письменник (ВІДЕО)
Автори проекту "Щоб пам'ятали" запросили відомого польського письменника Януша Вишневського для зйомок відео про події Другої світової війни.
news-image

Як повідомляє Є, група StarLightMedia канала СТБ започаткували соціальний проект "Щоб пам'ятали" про уроки війни з різних країн: України, Росії і Польщі.

Від Польщі у створенні українського соціального ролику взяв участь письменник Януш Вишневський, автор відомого роману "Самотність у мережі". Він називає найстрашнішим уроком Другої світової війни концтабори і озвучує кількість тих, хто знайшов у них смерть, а це тисячі й мільйони:

Крізь всі концентраційні табори Європи, такі як Заксенхаузен, Бухенвальд, Дахау, Собібор, Берген-Бельзен, пройшли 18 мільйонів людей, вижили ж лише 7 мільйонів.

 Автори проекту свій творчий задум і вибір представників від кожної країни, яка найбільше зазнала жахів війни, пояснюють так:

Ми довго шукали, дослухались до себе, намагалися відчути, про що саме нам хочеться сказати людям у річницю дня великої перемоги. І зрозуміли, що найважливіше – це нагадати про ті страшні уроки, які людству довелося вивчити у цій війні. Це те, про що не можна забувати, як нам здається. Через це були вибрані ті, чиє слово змушує багатьох різних глядачів задуматися, а не відмахнутися від чергового соціального ролика.

Нагадаємо, Україну в роликах представляє Святослав Вакарчук, а Росію - музикант Андрій Макаревич.

Читайте також: Макаревич знявся в українському ролику на честь Дня Перемоги (ВІДЕО)