Спорт
14 травня 2015
Українська спортсменка вперше виграла медаль ЧС з тхеквондо
Лідер збірної України з тхеквондо Ірина Ромолданова увійшла в історію, завоювавши першу в історії України нагороду ЧС в цьому виді спорту.
news-image

Українська тхеквондистка Ірина Ромолданова, яка виступає в найлегшій вазі (до 46 кг), завоювала першу в історії України медаль чемпіонату світу, вигравши срібло на світовій першості в Челябінську, повідомляє «Є».

20-річна киянка Ромолданова свій шлях до фіналу пройшла блискуче. У стартовому поєдинку вона буквально змела з доянга Siu Wai Lam з Гонконгу, оформивши дострокову перемогу за очками 15:0. Важкуватий видався бій проти суперниці з В'єтнаму Thi Kim Tuyen Truong, але і він завершився перемогою українки 5:4.

У чвертьфіналі Ірина Ромолданова сотворила першу сенсацію нинішнього чемпіонату світу, вибивши з подальшої боротьби перший номер світового рейтингу. Киріакі Коуттоукі з Кіпру не змогла нічого протиставити українці, і програла бій з рахунком 5:0.

Суперницею у півфіналі стала Ван Тін Лін з китайського Тайпея. Бій пройшов досить стримано. Обидві спортсменки даремно не ризикували. В результаті три раунди поєдинку завершився нічиєю, а переможця визначив золотий бал. Більше витримки виявилося у Ірини, яка завдала точний контрудар, і вийшла у фінал.

У поєдинку за золото суперницею Ірини стала Паніпак Вонгпаттанакіт з Таїланду. Три раунди переможця не визначили - 5:5 і переможця знову визначали за золотим балом. Ірина почала активно пресингувати суперницю, і буквально заганяла її по доянгу. Але в одному з моментів пропустила фатальний удар у відповідь.

У підсумку чемпіонкою світу стала Паніпак Вонгпаттанакіт, а Ірина Ромолданова завоювала срібло. Але ця медаль для збірної України на вагу золота - вперше в історії вітчизняного олімпійського тхеквондо наш спортсмен посів місце на п'єдесталі пошани дорослого чемпіонату світу, ставши при цьому ще й віце-чемпіоном.

Читайте також: Українська дзюдоїстка здобула "золото" на престижному турнірі