У Каннах відкрився український павільон
З 13 травня Україна має змогу продемонструвати досягнення свого кінематографа на Каннському кіноринку в рамках 68-го Каннського міжнародного кінофестиваля.
news-image

Про це повідомляє «Є» з посиланням на прес-службу Державного агентства України з питань кіно.

Український павільйон, що організований за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Всеукраїнського благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» і при участі Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», — це місце, де Україна може показати досягнення свого кінематографа і де можуть бути налагоджені професійні контакти з представниками міжнародних виробничих та дистриб’юторських компаній. Заради цього було оновлено каталог українського кіно, який включає в себе інформацію про вітчизняні фільми різного метражу, жанрів та стадії виробництва, створених у проміжку між 2014 і 2015 роками.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко, разом з нашими режисерами і продюсерами, представить нові українські проекти — або вже закінчені, або на стадії work in progress: це фільми «Максим Оса» (реж. Іван Сауткін, у виробництві), «Голубе плаття» (реж. Ігор Мінаєв, закінчений), «Гніздо горлиці» (реж. Тарас Ткаченко, у виробництві) та «Окупація» (у виробництві). Також будуть презентовані фільми «Тепер я буду любити тебе» (реж. Р. Ширман, пост-продукція) і Good Game Well Played (реж. О. Фетісова, у розробці).

А на самому кіноринку 16 травня у Палаці фестивалів відбудеться показ фільму режисера Анатолія Матешка «Полон».

Разом з цим 19 травня пройде презентація 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю, відкриття якого його має відбутися 10 липня цього року.

Однією з головних частин української участі в професійному сегменті Каннського кінофестивалю є наявність в програмі Short Film Corner 15 короткометражок, зроблених в Україні або за участі українських кінематографістів.

Нагадаємо, Каннський кіноринок — це найбільший кінофорум світу, Україна на ньому представлена 8 рік поспіль. Триватиме він цього року з 13-го по 24 травня.