Суспільство
19 травня 2015
Полонених російських спецпризначенців привезли до Києва (відео)
Суд над російськими спецпризначенцями буде відкритим.
news-image

Капітана Єрофєєва та сержанта Александрова прооперували в столичному центральному клінічному шпиталі, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

У Генштабі переконують - затриманим надають усю необхідну допомогу і навіть дозволяють спілкуватися з родичами. Щоправда, росіян ніхто ще не шукав. Попереду в них допити та суд. Його обіцяють зробити відкритим.

Мова про обмін не йде. Звинувачення, які висуваються сьогодні громадянам Російської Федерації, військовослужбовцям, вони перебдачені ст. 258 Кримінального кодексу України - це тероризм, - сказав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Як повідомили в Генштабі, затримані вже втретє приїхали на Луганщину. Із ротації повернулися 26-го березня. Обидва - бійці Третьої окремої бригади спецпризначення. Капітан Єрофєєв - керівник групи із 14 осіб, які збиралися захопити ТЕС у Щасті. Щоб евакуювати поранених полонених із зони вогню, українським військовим довелося півтора кілометра нести їх на собі.

Коли було виявлено затримання даних військовослужбовців зі сторони росіян, то вони відкрили вгонь на ураження, знаючи, що там знаходяться їхні військовослужбовці, - сказав начальник Генштабу Володимир Муженко.

Нагадаємо, нардеп опублікував нові свідчення і відео про захоплення російських спецназівців на Донбасі.