Резонанс
20 травня 2015
Плотницький заявив, що київські силовики катували полонених російських спецназівців
Крім того, глава "ЛНР" сказав, що наразі йдуть переговори щодо обміну полонених.
news-image

Сьогодні на прес-конференції глава "ЛНР"  Ігор Плотницький заявив, що київські силовики катували захоплених в районі міста Щастя російських спецназівців. Про це пише «Є».

Якщо ви подивитеся відео, яке надає Україна, то помітите, що Єрофєєв, коли потрапив у полон, був поранений в одне плече, а після того, як його показали по телебаченню, було простріляне вже і друге, - міркував Плотницький.
Я можу вам точно сказати, що до цих військовослужбовців застосовувалися і застосовуються тортури, - підсумував глава "ЛНР".

Плотницкий також продемонстрував виписки з документів на полонених київськими силовиками так званих  "бійців Народної міліції".

Олександр Александров - командир розвідгрупи розвідроти, він у нас перебуває на військовому обліку у військкоматі міста Луганська, припис від 12.01. 2015, - зачитав він текст виписки.
Другий у нас - капітан запасу Єрофєєв Євген Володимирович, командир групи розвідроти. Він у нас з 17.02, теж 2015-го року, теж перебуває на військовому обліку, - продовжив глава "ЛНР".

Торкнувшись заяв Києва про те, що полонені нібито є військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації, Плотницький зазначив, що "сказати, ким вони були до того як прибули до "ЛНР", він не може".

"Вони (київська влада - ред.) весь час шукають Росію, російський спецназ, збройні сили і знайти ніяк не можуть. І те, що вони впіймали розвідників, які колись служили в Російській Федерації і мали приналежність до збройних сил - це ще нічого не доводить , - заявив Плотницький.

Також Плотницький зазначив, що влада "ЛНР"  робить активні зусилля зі звільнення "бійців Народної міліції".

Зараз йдуть переговори щодо обміну полонених, дві зустрічі вже було, - повідомив він
Читайте також: Плотницький пообіцяв встановити Прапор Перемоги над "бандерівським Рейхстагом"