Суспільство
25 травня 2015
У РФ «Солдатські матері» вимагають пояснити, як спецназівці з Тольятті потрапили на Донбас
У Росії «Солдатські матері» направили запит у військову прокуратуру, вимагаючи прояснити долю затриманих Александрова та Єрофєєва.
news-image

Відповідальний секретар «Союзу комітетів солдатських матерів», член Громадської ради при Міноборони Валентина Мельникова звернулася з запитом до головного військового прокурора РФ Сергія Фрідінського з проханням прояснити статус одного з затриманих в Україні росіян, яких українські правоохоронці вважають бійцями ГРУ, передає «Є» із посиланням на РБК.

Як розповіла правозахисниця, в організацію «Солдатських матерів» звернувся «по електронній пошті і СМС військовослужбовець за контрактом військової частини №21208 Олександр Анатолійович Александров із проханням надати йому сприяння для повернення в Росію».

У своєму листі на ім'я Фрідінського, Мельникова просить військову прокуратуру відповісти на кілька запитань:

«За яким розпорядженням військовослужбовець перебував в Україні?»

«За яких обставин, яким способом сержант Александров зміг перейти державний кордон?»

«Які заходи приймаються військовою прокуратурою для повернення військовослужбовця?»

«Чи бере участь МЗС у поверненні на територію Росії Александрова?»

Крім того, солдатські матері просять прокуратуру «вжити всі можливі заходи для звільнення Александрова у разі чергового обміну полоненими «всіх на всіх» в Україні».

Нагадаємо, влада України повідомила про затримання під Луганськом двох військових з Росії, капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова 17 травня. Представники СБУ обох назвали діючими російськими військовослужбовцями з третьої гвардійської Окремої бригади спеціального призначення Головного розвідувального управління Генштабу Міноборони Росії. Наразі обидва росіянина заарештовані київським судом за підозрою в тероризмі.

Читайте також: Суд заарештував полоненого на Луганщині спецпризначенця ГРУ