Політика
26 травня 2015
Гройсман: За нового президента відносини між Україною і Польщею лише зміцняться
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман переконаний, що за новообраного президента Польщі, висуванця партії "Право і справедливість" Анджея Дуди українсько-польські відносини і надалі зміцнюватимуться.
news-image

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Є».

Оголошені результати президентських виборів у Польщі. Від наших польських друзів у ці складні для України часи маємо потужну підтримку, яку ми дуже цінуємо. Хочу подякувати особисто пану Коморовському, який був і залишиться великим другом України. Хочу також привітати нового президента Польщі пана Анджея Дуду з перемогою! Я знаю його рішучу позицію щодо України і впевнений, що в подальшому українсько-польські відносини лише зміцнюватимуться і розвиватимуться, - написав Гройсман.

Проте в "ДНР" лідер бойовиків Андрій Пургін висказав російську точку зору з цього питання. Він вважає, що зміна влади в Польщі не вплине на процес мирного врегулювання на Донбасі, адже Польща ніколи не була великою державою. Разом з тим Анджей Дуда не буде замовчувати тему визнання учасників ОУН і УПА борцями за незалежність України. 

Як раніше повідомлялося, на президентських виборах у Польщі перемогу здобув А. Дуда, набравши 51,55% голосів, натомість його суперник - чинний глава держави Броніслав Коморовський - заручився підтримкою 48,45% виборців. Явка на другому турі президентських виборів, що відбулися минулої неділі, становила 55,5%.

Читайте також: У Польщі обрали нового президента