Легенда Голлівуду й секс-символ 60-х Омар Шаріф страждає хворобою Альцгеймера
За словами сина актора, 83-річний Омар Шаріф бореться з хворобою вже три роки.
news-image

Легенда Голлівуду, єгипетський актор Омар Шаріф, володар двох "Золотих глобусів" і номінант на "Оскар", бореться з хворобою Альцгеймера, повідомляє The Hollywood Reporter з посиланням на заяву агента актора Стіва Кеніса, передає «Є».
Агент не повідомив більш ніяких подробиць про стан здоров'я легендарного актора.
Кілька днів тому про хворобу батька в інтерв'ю іспанській газеті El Mundo розповів син актора, Тарек Ель-Шаріф.

Важко сказати, на якій стадії він зараз перебуває. Очевидно, що він вже не відновиться, і далі буде тільки гірше, - сказав він.

За словами сина актора, 83-річний Омар Шаріф бореться з хворобою вже три роки. Актор питає про справи колишньої дружини, яка померла в січні 2015 року, і не завжди може пригадати назви фільмів, в яких знімався. Його статус знаменитого актора також доставляє йому проблеми.

Він поки пам'ятає, хто він є, але абсолютно не розуміє, чому його вітають незнайомі люди. Якщо з ним хтось заговорить на вулиці, він зазвичай думає, що це людина, яку він знав, але ім'я його забув. Хоча в більшості випадків це звичайний шанувальник , - розповідає Ель-Шаріф.

Нагадаємо, Мішель Демітра Шальхуб, який взяв згодом сценічний псевдонім Омар Шаріф, народився в 1932 році в Олександрії. Його батько, ліванський іммігрант-християнин Юсеф Шальхуб, торгував лісом, а мати, Клара Шальхуб, була єгиптянкою лівансько-палестинського походження.

У 1954 році Шаріф почав кар'єру актора, зігравши свою першу роль - у фільмі "Shaytan al-Sahra", потім знімався в інших єгипетських фільмах. Його перший англомовний фільм - "Лоуренс Аравійський, в якому він виконав роль Шаріфа Алі. Ця робота принесла йому номінацію на премію "Оскар" за кращу роль другого плану і світову популярність.
У 1965 році актор зіграв доктора Живаго в американському фільмі, знятому за романом Бориса Пастернака, а також колоритну роль Чингісхана в однойменному фільмі Генрі Левіна.