Київ
5 червня 2015
У Голосіївському районі сталося масове отруєння собак (ФОТО)
Сьогодні 5 червня невідомі потруїли понад 25 стерилізованих та чіпованих собак, які охороняли територію підприємств у Голосіївському районі Києва і були під опікою волонтерів.
news-image

Про це повідомила кореспонденту «Є» волонтер Київського товариства захисту тварин Марина Звягіна.

Тварини жили у промисловій зоні, на території деревообробного заводу, та знаходились під опікою Київського товариства захисту тварин, розповіла вона.

Проте сьогодні, коли волонтери приїхали для чергової планової стерилізації, побачили трупи потруєних тварин. Інші ще живі собаки мучилися у конвульсіях.

Це вже не перший раз. Минулого року отруїли 50 собак у цьому районі. Цього разу тиждень тому стали зникати тварини. А сьогодні, коли я приїхала о 8 годині ранку, побачила таку жахливу картину, - розповіла волонтер.

За її оцінкою, на даний момент загинуло не менш 25 собак. Проте представники міліції, яких волонтери викликали, поводились дивно.

Обурює поведінка міліціянтів, які не побачили в цьому нічого страшного. Вони відмовилися викликати опергрупу, опитувати свідків - сказали, міліція собаками не займається! Тільки після погроз, що ми звернемося до ЗМІ, почали щось робити, - сказала Марина Звягіна.

Марина Звягіна зазначила, що така жорстокість суспільства до тварин спричинена також й поширенням догхантерських сайтів.

Догхантерські сайти - це велика проблема. Вони вчать, як вбивати тварин, пропагують різні методи. А це ж бачать діти, підлітки... - підкреслила вона.

На її думку, цих собак сьогодні, скоріше за все, отруїли пігулками від туберкульозу, від яких у тварини через півгодини розриваються легені.

Читайте також: В Росії прокуратура перевіряє відео зі сценою знущання над твариною (відео)