Політика
6 червня 2015
Порошенко уклав міжурядову угоду з японцями
Президент України наголосив. що вдячний уряду Японії за підтримку України.
news-image

Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе уклали міжурядову угоду по модернізації Бортницької станції аерації, пише «Є».

Про це повідомили в прес-службі Петра Порошенко.

"Сьогоднішні переговори засвідчили, що Україна та Японія поділяють позицію щодо неприпустимості змін міжнародно визнаних кордонів силою із порушенням загальновизнаних принципів міжнародного права.",- йдеться у повідомленні.

Президент зазначив, що у ході зустрічі були обговорені основні очікування від Саміту «Великої сімки», а також була укладена міжурядова угода. За словами Порошенка, ця угода дає старт проекту з модернізації Бортницької станції аерації під Києвом за рахунок пільгового кредиту Уряду Японії.

"Я також вдячний Японії за надання кредитних гарантій обсягом 1,5 млрд $, що дозволить нам забезпечити стабільність фінансової системи України.",- наголосив президент.

Також президент України наголосив. що ключовим питанням залишається обмін досвідом у сфері подолання наслідків аварій на атомних електростанціях.

"Ми підтверджуємо свою готовність і надалі надавати Японії дієву й ефективну допомогу у цій чутливій сфері. Реалізація співпраці в рамках проекту «Чорнобиль – Фукусіма» має величезні перспективи.",- підсумував Порошенко.