Події
8 червня 2015
Грузин хотів незаконно перетнути український кордон з флешкою, що містила інформацію про підрозділи Збройних Сил України
Вночі біля кордону зі Словаччиною прикордонники затримали 4 грузинів.
news-image

Як повідомила прес-служба ДПС, вночі прикордонники Чопського загону на ділянці відділу «Великий Березний» затримали групу незаконних мігрантів, вихідців з Кавказу, передає «Є».

Чотирьох невідомих осіб, які прямували в бік українсько-словацького кордону, прикордонники виявили та затримали близько 2-ї години ночі.

Під час затримання двоє чоловіків намагалися втекти, однак попереджувальні постріли вгору зі спецпристрою для відстрілу гумових куль зупинили мандрівників, і їх також було затримано. Зі слів правопорушників, всі вони є громадянами Грузії, але не мали при собі жодних документів. Пунктом призначення для «туристів» мала стати одна з країн ЄС.

У подальшому під час проведення особистого огляду в одного із затриманих було виявлено флешку, на якій зберігались електронні документи з установчими даними на підрозділи Збройних Сил України, що, можливо, становлять інформацію з обмеженим доступом, - повідомляє прес-служба.

У відомстві зазначили, що експертну оцінку виявлених файлів буде проведено компетентними органами. 

Читайте також: До берегів Одеси заплив бойовий корабель ЧФ Росії