Події
8 червня 2015
У Києві молоді люди вчиняли злочини за сценарієм, який побачили у телевізійній програмі «Авантюристи» (відео)
До суду передана справа відносно молодих людей, які видурили грошові кошти у місцевих мешканців.
news-image

Мешканці новобудови у Святошинському районі столиці повідомили до міліції про молодих людей, які ходять по квартирах і просять гроші, повідомляє «Є» із посиланням на прес-службу ГУМВС України в м.Києві.

Правоохоронці швидко прибули за викликом і затримали двох 20-річних хлопців та двох дівчат – 20-ти та 22-ох років, на яких вказали заявники. Слідчо-оперативна група зафіксувала докази їхніх протиправних діянь, а затриманих доставили в районне управління.

У відділенні міліції молоді люди розповіли правоохоронцям, що сценарій розробили, подивившись телевізійну програму «Авантюристи». У сюжеті йшла мова про те, як використати людську довірливість собі на користь та збагатитись чужим коштом. Хлопці й дівчата розбилися на пари, розподілили ролі і заздалегідь екіпірувалися відповідним чином.

Для «справи» обрали район на протилежному від місця проживання боці. Дівчата взяли халати та кімнатні капці, хлопці – валізи сантехніків. Користуючись тим, що в новобудові не всі мешканці заселилися та більшість ще робить ремонти, безперешкодно зайшли до під’їзду. Між поверхами переодяглися пішли по квартирах.

Дівчата дзвонили у двері і розповідали казку про те, що, мовляв, проживають вони кількома поверхами нижче, і сантехнік, якого викликали батьки, справився з роботою завчасно. Батьки з роботи ще не повернулися, а майстер поспішає. Тому, не могли б сусіди позичити двісті гривень, а батьки ввечері віддадуть. А «майстер-сантехнік», тримаючи в руках валізу з інструментом, весь цей час демонстративно нервував, - повідомляє відомство.

Як зазначає прес-служба, довірливі громадяни давали кошти, а дівчата метушливо дякували позичальникам і швидко йшли геть. Хтось із мешканців врешті пішов до консьєржки і спитав, чи насправді дівчата проживають у будинку. А та викликала міліцію.

До правоохоронців надійшло шість заяв від мешканців будинку; кожен з потерпілих «позичив дівчаткам до приходу батьків» по двісті гривень.

Наразі матеріали справи передані до суду. Санкція ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – «Шахрайство» передбачає покарання - від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років. 

Читайте також: Молода волинянка за "зняття порчі" взяла у жертви золотих виробів вагою майже 150 грамів