У Росії хочуть закрити журнал Maxim через інтерв'ю з Сергієм Міхалком, екс-лідером "Ляпіса Трубецького"
У Росії глянцевий журнал для чоловіків Maxim можуть позбавити свідоцтва про реєстрацію через велику кількість попереджень від Роскомнагляду.
news-image

Причиною другого за рік попередження Роскомнагляду стало інтерв'ю з екс-лідером білоруської групи «Ляпіс Трубецькой» Сергієм Міхалком, опубліковане в розділі «До відповіді» в травневому номері Maxim, повідомляє «Є» з посиланням на російські джерела.

Роскомнагляд направив редакції і засновникові журналу «Maxim — російське видання» письмове попередження. Журнал опублікував інтерв'ю, що містить нецензурну лайку. Дане запобігання цьому виданню — друге протягом 12 місяців, — говориться в повідомленні на сайті відомства.

Інтерв'ю під заголовком «Ні, я до Росії не поїду» як і раніше доступно на сайті видання. Нецензурні слова в тексті подані в завуальованому вигляді (з пропуском букв в словах). В інтерв'ю Сергій Міхалок розповідає про свою молодість і про групу «Ляпіс Трубецькой», про концерт в "центрі сепаратизму" — у Донецьку, розмірковує, що таке рок-музика.

Міхалок також заявив, що не поїде до Росії, оскільки в країні створено «агресивне середовище».

Інтерв'ю з Міхалком вийшло в номері за травень 2015 року.

Як пояснив головний редактор журналу Maxim Олександр Маленков, перше запобігання редакція отримала за рецензію на альбом групи «Ленінград», в якій були згадані нецензурні назви пісень. 

У жовтні 2014 року сайт журналу Maxim отримав попередження за гумористичний матеріал «Як правильно давати хабарі чиновникам в Росії». Після того, як прокуратура Бурятії звернулася з позовною заявою до суду, стаття була видалена з сайту. 

Читайте також: Екс-"Ляпіс" отримав дозвіл на проживання в Україні