Політика
11 червня 2015
Українці побачать зміни до Конституції наступного тижня
Остаточний проект змін до Конституції в частині децентралізації повинен бути представлений в Конституційній комісії на наступному тижні.
news-image

Як повідомляє «Є», про це заявив голова Верховної Ради України, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман, виступаючи на конференції "Децентралізація влади: рік реформ, зміст, ризики, можливості та роль громадянського суспільства" в четвер у Києві.

Наступного тижня ми повинні фіналізувати хоч який-небудь варіант, щоб винести на Конституційну комісію, і Конституційна комісія буде визначатися, - заявив він.

Нагадаємо, угруповання бойовиків "ЛНР-ДНР" 9 червня надіслали Контактній групі свої вимоги щодо змін до Конституції України. Бойовики хочуть збереження окремих районів Донбасу з особливим статусом у складі України.

Серед іншого бойовики хочуть розділити повноваження між районами з "особливим статусом" і центральною владою України і створити "народну міліцію".

 

Читайте також: Дейнего та Пушілін вимагають від Гройсмана офіційного статусу російської мови та позаблокового статусу України