Війна
15 червня 2015
Лисенко: Ситуація в зоні АТО погіршується
У зоні АТО на Донбасі зберігається негативна тенденція до розширення географії активних бойових дій, бойовики відкривають вогонь на раніше відносно спокійних ділянках лінії зіткнення.
news-image

Про це зазначив у понеділок 15 червня спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє «Єдність» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ситуація в зоні АТО погіршується. На ключових ділянках фронту обстріли наших позицій з важкого озброєння тривають практично безперервно. Також противник веде цілеспрямований вогонь по житлових кварталах прифронтових населених пунктів, що призводить до руйнувань інфраструктури, убитим і пораненим серед цивільних. При цьому противник продовжує брехливу пропагандистську кампанію з дискредитації сил АТО для маскування своєї агресії, - сказав він.

На Маріупольському напрямку 14 червня бойові дії велися тільки в Широкино.

Традиційно бойовики активізуються в другій половині дня. Крім стрілецької зброї, зафіксовано використання 122-мм гармат і реактивних установок "Град-П "(" Партизан "), - зазначив Лисенко.

Спікер АП вказав, що на Донецькому напрямку вогонь противника по українських позиціях із застосуванням важкого озброєння в районі аеропорту не припинявся цілий день.

Біля смт. Верхньоторецьке, де розташована важлива залізнична станція Скотовате, наші прикордонники відбили напад ДРГ бойовиків, - розповів він.

На околицях Горлівки також зберігається неспокійна обстановка. Лисенко повідомив, що бойовики намагаються знайти слабкі місця в нашій обороні в її західних, північних і східних передмістях. Аналогічна ситуація - південніше, в Мар'їнському районі, де бойовики відкривали вогонь по позиціях біля п'яти різних населених пунктів: зокрема, вчора вранці по Новомихайлівці був випущений один повний залп з установки "Град", а потім почався танковий обстріл наших позицій.

На Луганському напрямку факти порушення режиму тиші з боку супротивника зафіксовані на широкій ділянці фронту - від Попасній до Щастя. По Троїцькому 14 червня було випущено не менше 30 ракет з установки "Град". 

Вогонь вівся з боку окупованого міста Стаханова, до якого по прямій від Троїцького менше 20 км, - зазначив спікер АП.

Також неспокійною була ситуація у Кримському та Новотошківському, де противник в неділю вранці провів мінометний обстріл позицій сил АТО. Частина Кримського знеструмлена. Ремонт інфраструктури на лінії зіткнення надзвичайно утруднений, враховуючи постійні провокації бойовиків. Зокрема, вчора був поранений український ремонтник під Попасній.

Вчора в зоні АТО українські прикордонники і військові зафіксували 25 польотів ворожих безпілотників.

Читайте також: Терориста Гіві важко поранено під Донецьком