Світ
15 червня 2015
У Росії хочуть День космонавтики зробити вихідним, а працювати 23 лютого, 8 березня і 1 травня
Держдума РФ планує розглянути відразу кілька законопроектів, присвячених святам. Новим загальнонаціональним святом пропонується зробити День космонавтики 12 квітня.
news-image

До речі, за приклад взяли Іспанію та деякі країни Латинської Америки, де 12 жовтня на державному рівні святкується "День Колумба", повідомляє «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

Автори такої ініціативи стверджують, що в Росії Міжнародний день космонавтики давно перестав бути винятково професійним святом. А переведення його до розряду загальнонародних і неробочих сприятиме "згуртуванню та єдності російського суспільства на основі почуття гордості за безумовні досягнення своєї Батьківщини".

Проте інший законопроект може скоротити число неробочих свят до трьох: новорічних канікул 1 і 2 січня, Різдва Христового 7 січня і Дня Перемоги 9 травня. Всі інші дні пропонується зробити робочими. А натомість трудящим росіянам надати право на додаткову десятиденний оплачувану відпустку у зручний для них час.

Тобто такі популярні та загальноулюблені свята, як День захисника вітчизни 23 лютого, Жіночий день 8 березня, День трудящих 1 травня та нещодавно створені Дні Росії та народної єдності, стануть робочими. Проте наскільки ці дні будуть продуктивними, можна лише здогадуватись.

Читайте також: Нетверезі російські поліцейські врізалися у балкон другого поверху житлового будинку (ФОТО)