Україна
18 червня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: відставка Наливайченка, розформування батальйону "Торнадо" та Саакашвілі улюбленець публіки.
news-image

Рада звільнила Наливайченка з посади голови СБУ.

Верховна Рада підтримала відставку голови СБУ Валентина Наливайченка. Таке рішення підтримали 248 нардепів.

Утрималися 41 депутат. Депутати "Блоку Петра Порошенка" проголосували практично одностайно. "Опозиційний блок" взагалі проігнорував голосування. Об'єднання "Самопоміч", як і обіцяло, повним складом підтримало відставку. "Народний фронт" і "Батьківщина" також практично одностайно проголосували "за". Проте Радикальна партія Олега Ляшка не дала жодного голосу на підтримку цієї пропозиції, практично повним складом утримавшись. 

 

Наливайченко після відставки хоче йти в політику.

Голова СБУ Валентин Наливайченко вирішив йти у політику. Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко підтримує це рішення свого однопартійця.

"Валентин Наливайченко сказав, що не чіплятиметься за посаду, щоб не давати підстав тим, хто не хоче ефективної роботи влади в Україні, говорити про політичну нестабільність в українській владі. Сьогодні влада повинна бути відповідальною, щоб не повторити помилок 2005-го року. Наливайченко звернувся до мене та депутатів з групи "УДАР" щодо підтримки його рішення", - зазначив Кличко.


Аваков підписав указ про розформування батальйону "Торнадо".

Головний міліціонер країни прийняв таке рішення через гучний скандал із затриманням бійців батальйону.

Нагадаємо, що сьогодні до бази батальйону "Торнадо" стягують військових та оголосили евакуацію мирних жителів.

Бійці роти особливого призначення не збиралися складати зброю та говорили, що стоятимуть заради України до останнього.

Також сьогодні правоохоронці відпустили бійця "Торнадо" зі слідами побоїв по всьому тілу. Друзі добровольця повідомили, що міліціонери катували хлопця.

 

Заяви Саакашвілі залучили до Одеси іноземних інвесторів.

Представники крупного інвестиційного холдингу зустрілися з Саакашвілі та висловили готовність інвестувати в одеський регіон мільярди доларів. Інвестори готові вкласти в Одесу гроші, але за умови прозорих умов та сприяння з боку адміністрації.

Також сьогодні Михайло Саакашвілі став зіркою на YouTube. Більше мільйона користувачів переглянули ролик розмови Саакашвілі з прокурорами.

Горлівські та єнакіївські бойовики почали між собою справжню війну.

Між горлівськими і єнакіївськими бойовиками почалася незрозуміла війна. Горлівчане говорять, що це "зачистка" ополченців, яку проводять російські військові.

"Вхідні на південному сході, напрям - Єнакієве, мінімум селище Карла Маркса. Звуки доносяться серійно, по 3-4 розриви, вже не менше семи залпів", - інформують городяни.