Світ
22 червня 2015
Патрушев про потік російських найманців до Донбасу: "Перешкодити цьому неможливо"
Російські силові структури не можуть перешкодити припливу "добровольців" до лав збройних формувань "народних республік" на сході України.
news-image

Про це заявив в інтерв'ю російським ЗМІ секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, повідомляє «Єдність» з посиланням на "Українську правду".

Ми до цього нікого не закликаємо і не заохочуємо. Але реально перешкодити цьому неможливо, - прокоментував участь російських найманців у збройних діях в Україні.

За його словами, два мільйони українських біженців розповідають родичам і друзям "про ті звірства, які там відбуваються", а потім "спрацьовують емоції: люди відправляються туди і беруть участь".

Ми не можемо закрити кордон. Що нам, організувати блокаду, як це було в Ленінграді? Для всього населення Донбасу? Ми ж їх зараз практично годуємо, там у них умови для життя вкрай складні, - продовжив оповідь секретар Радбезу.
ІL - це терористичне угруповання, і це всі визнають. Ніяких терористичних угруповань на території Луганської та Донецької областей немає, - підкреслив Патрушев.

Він додав, що мінські домовленості про врегулювання українського "громадянського конфлікту" не виконуються, хоча "Росія вже зробила все, що необхідно".

Також Патрушев прокоментував участь російських громадян в боях в Іраку і Сирії на боці визнаної в Росії терористичного угрупування "Ісламська держава".

За його оцінками, більше тисячі росіян беруть участь в цих конфліктах поряд з громадянами інших держав.

Як відомо, Росія продовжує поставляти зброю на Донбас і перекидати живу силу сепаратистам.

Читайте також: В Іловайськ прибули чотири вагони боєприпасів, а в Донецьк та Світлодарськ - танки