Суспільство
22 червня 2015
Ректор МДУ заявив, що випускники "ДНР" та "ЛНР" отримають атестати, які визнають у РФ
Ректор МДУ імені Ломоносова, голова російського союзу ректорів Віктор Садовничий заявив, що в самопроголошених Луганській та Донецькій народних республіках прийнято рішення про видачу атестатів про середню освіту власного зразка.
news-image

Як повідомляє «Єдність», Садовничий сказав про це на сьогоднішній прес-конференції.

Видані цими невизнаними республіками атестати будуть розглядатися в РФ як документи про середню освіту, - заявив Садовничий. - Є спільне рішення міністерства щодо цих атестатів. Для вступу до МДУ абітурієнтам доведеться здати одне додаткове випробування.

За словами Садовничого, претендувати випускники шкіл Донбасу будуть на ті ж 200 місць, які виділяються в Московському державному університеті для випускників Криму і Севастополя.

Порядок надходження без ЄДІ до МДУ Садовничий не уточнив, зазначивши лише, що колишні школярі "ЛНР" і "ДНР", які не склали ЗНО, будуть надходити в російські вузи за програмою підтримки співвітчизників за кордоном, причому для них спробують прибрати бюрократичні перепони.

Читайте також: ‎«Неможливо зробити краще, ніж вдома, але ми робимо все, щоб переселенці відчували себе комфортно» - Кличко‬