Події
23 червня 2015
У Мар'їнці затримана банда мародерів, що виявилися місцевими мешканцями (фото)
Затримано 5 осіб.
news-image

У Мар'їнці з вересня 2014 року діяла злочинна группа, члени якої вчиняли крадіжки особистого майна жителів Мар'їнки. Про це повідомили у прес-службі Мар'їнського РВ ГУМВС України, передає «Єдність».

Наразі правоохоронцями затримано 5 осіб. Усі фігуранти - мешканці Мар'їнки, віком від 27 до 36 років, троє з них судимі за корисливі злочини.

Зловмисники скористалися важким становищем своїх земляків з метою особистої наживи. Багато городян, рятуючись від обстрілів бойовиків, були змушені тимчасово залишити свої будинки, взявши з собою мінімум речей. Мародери проникали в покинуті оселі через вікна, двері, дахи будинків і виносили майно господарів. Встановлено, що награбоване вони збували на території Мар'їнського району, - йдеться в повідомленні прес-служби.

При затриманні у підозрюваних вилучено побутову техніку, ювелірні вироби, комп'ютерну техніку. Попередня сума збитків - 100 тисяч гривень. Викрадене майно після проведення необхідних слідчих дій буде повернуто власникам. Вже доведено 4 факти крадіжок.

Затримані перевіряються на причетність до інших аналогічних правопорушень на території району. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» КК  України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Читайте також: Москаль заявив, що зупинений «Торнадо» поїзд заблокував рух на залізничній станції й паралізував роботу шахт