Світ
24 червня 2015
У Росії побачили за подіями в Єревані "тінь" українського Майдану і "руку США"
Член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Ігор Морозов заявив, що нинішні події у Вірменії "один в один" повторюють український Майдан.
news-image

Таку думку він висловив в інтерв'ю РІА Новости, повідомляє «Єдність».

Вірменія близька до державного перевороту із застосуванням вогнепальної зброї. Це станеться, якщо президент країни Серж Саргсян не зробить уроків з українського Майдану і не зробить відповідні висновки, - заявив Морозов.

Він стверджує, що події у Вірменії "один в один повторюють першу фазу держперевороту в Україні".

Тоді українська опозиція теж відмовилася від зустрічі з президентом Віктором Януковичем і почала апелювати до європейської спільноти, також перед мітингувальниками почали виступати заїжджі з Європи політики, - заявив сенатор.

За його словами, "США можуть управляти розвитком подій, тим більше, що американське диппредставництво у Вірменії є одним з найбільших представництв США за кордоном"

Американське посольство у Вірменії також активно бере участь у нинішніх подіях у Єревані. Треба при цьому відзначити, що дипредставництво США у Вірменії є одним з найбільших представництв США за кордоном, за чисельністю співробітників воно на другому місці після диппредставництва США в Іраку, хоча Вірменія - це дуже невелика країна, - заявив Морозов.

Нагадаємо, 19 червня на площі Свободи в Єревані почалася цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

Увечері понеділка 22 червня учасники акції попрямували ходою до будівлі резиденції президента Вірменії на проспекті Баграмяна, де їх шлях був перекритий поліцією, і демонстрація була розігнана за допомогою водометів близько 5 ранку вівторка.

Протести поновилися у вівторок ввечері.

24 червня на проспекті Баграмяна учасники акції протесту забарикадувалися від поліції великими вуличними сміттєвими урнами.

Депутати парламенту Вірменії, юристи, представники шоу-бізнесу та інтелігенції прибули на проспект Баграмяна, щоб створити "живий щит" між поліцією і демонстрантами.

Читайте також: Вірменські депутати вийшли на вулиці на захист активістів (фото)