Світ
25 червня 2015
У Росії звинувачують українських диверсантів у спробі підірвати греблю біля Москви
За однією з версій слідства, вибухівка на Хімкінській греблі, виявлена під кришкою одного зі шлюзів, належала групі українських диверсантів, які планували масштабний теракт.
news-image

Про це сьогодні повідомив російський канал LifeNews, передає «Єдність».

Цілком імовірно, що вибухівку планували використовувати не для диверсії на самій греблі. Можливо, вибухові речовини передбачалося використовувати в столиці в День незалежності, але ті, хто хотів влаштувати теракт, просто злякалися, що їх спіймають, - висунув і таку версію російський експерт в антитерористичній сфері Олександр Гусак.

Як повідомляв раніше канал, робітники знайшли підозрілу сумку з незрозумілою речовиную і дротами, коли чистили колодязі на Хімкінській греблі. 

 

Грамотні і своєчасні дії співробітників спецслужб допомогли запобігти підриву найбільшого гідровузла на Хімкінскому водосховищі. Аварія такого масштабу могла порушити водопостачання столиці, - стверджує пропагандистський російський канал.

У свою чергу, в МВС Росії підтвердили інформацію, що на одній з гідротехнічних споруд в Москві було виявлено невідомий пристрій з ознаками саморобного вибухового пристрою.

Читайте також: 37% росіян вважають головним ворогом своєї країни США й особисто Барака Обаму