Україна
27 червня 2015
Петро Порошенко підвів підсумки в день річниці підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
Президент підкреслив, що рік тому було не лише ратифіковано Угоду, а також було прийнято рішення про санкції Європейського Союзу проти Російської Федерації
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна ніколи не мала такого великого авторитету і підтримки на міжнародній арені, пише «Єдність».

Про це повідомили на офіційному сайті Президента України.

"Ми робимо все можливе, щоб забезпечити безпеку нашої держави",- заявив Президент Петро Порошенко, коментуючи прийняті цього тижня рішення Ради міністрів закордонних справ ЄС та Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Нагадавши про прийняте цього тижня рішення Ради міністрів закордонних справ ЄС продовжити до кінця року дію санкцій відносно Росії в зв'язку з агресією проти України, Глава держави зазначив, що «Без Угоди про асоціацію цього б не було».

Президент відзначив також важливість резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи, прийнятої цього тижня, в якій дії Росії на Сході України визнано агресією, а дії у Криму – анексією. Президент назвав це рішення «величезною перемогою української влади, дипломатів, парламентарів».

"Це має важливе юридичне значення для наступних судових позовів про відповідальність Російської Федерації",- наголосив Президент.

Глава держави відзначив, що завдяки проведеній складній роботі вдалося значно прискорити процес ратифікації Угоди про асоціацію країнами – членами ЄС, на цей час ратифікація відбулася у 21 з 28 країн ЄС, та сподіватися на його завершення вже до кінця цього року.

«Ми зробили це втричі швидше, ніж передбачалося», – сказав Президент.