Резонанс
3 липня 2015
Генпрокуратура затримала сина судді Чернушенка
Слідчі генпрокуратури України спільно із Службою безпеки затримали сина голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.
news-image

Як зазначають у ГПУ, затриманий - автор SMS-повідомлень, що містили вказівки про прийняття рішень у судових справах, що розглядаються Апеляційним судом Києва, які отримував суддя Чернушенко, передає «Єдність» з посиланням на ВВС Україна.

Встановлено, що упродовж січня 2013 – червня 2015 років Д. Чернушенко, зі свого мобільного телефону надсилав SMS-повідомлення судді Апеляційного суду м. Києва – А. Чернушенку із вказівками щодо прийняття рішення у справах, які перебувають на розгляді у вказаному суді, - йдеться у повідомленні ГПУ.

Після отримання повідомлень суддя Чернушенко втручався у автоматизовану систему і визначав себе головуючим суддею у складі колегії суддів у вказаних справах, "щоб мати змогу постановляти завідомо неправосудні рішення", кажуть в прокуратурі.

Наразі затриманий перебуває у СІЗО - впродовж 24 годин йому мають оголосити підозру.

Раніше цього тижня Верховна Рада дозволила затримання і арешт судді Чернушенка.

Минулого тижня Генеральна прокуратура повідомила йому про підозру у скоєнні "тяжких кримінальних правопорушень".

ГПУ розслідує незаконне втручання у роботу автоматизованої системи документообігу суду та винесення завідомо неправосудних рішень.

У кількох будинках судді провели обшуки, під час яких знайшли зброю та судові документи.

За словами Генерального прокурора Віктора Шокіна, під час одного з обшуків в Антона Чернушенка виявили 6,5 тисяч доларів, які він намагався приховати.

Сам Антон Чернушенко вважає провадження ГПУ "замовним".

Читайте також: Верховна Рада проголосувала за арешт судді Чернушенка