Україна
6 липня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: бунт російських спецпризначенців, повернення Новоазовська та розгін ДАІшників.
news-image

Морські спецпризначенці РФ збунтувалися проти війни в Україні.

Бунт стався після того, як український снайпер знищив начальника штабу російської морської розвідки. Бійці зведеного загону морської спеціальної розвідки Тихоокеанського та Північного флотів відмовилися від виконання бойових завдань.

Підрозділ став "тимчасово небоєздатним", оскільки військові зазначили, що за їх контрактами вони не повинні працювати поза межами РФ.

 

Російський уряд вважає, що поверне Україну.

Валентина Матвієнко заявила, що прийде час і Росія поверне Україну.

"Чи втратили ми Україну назавжди? Думаю, що, звичайно ж, ні", - наголосила вона.

За словами Матвієнко, те, що пов'язує українців та росіян сильніше того, що їх роз'єднує. На її думку, спільна історія, культура та родинні зв'язки сильніші за національну ідею. 

 

Бійці "Азову" про повернення Новоазовська: "У будь-який момент, хоч зараз".

Українські бійці готові вибити окупантів з української землі.

"Перемир'я - це передислокація військ бойовиків, їх ротація та підвезення боєкомплекту. Якщо говорити про будь-яку війну, де брала участь Росія, то для них перемир'я завжди було лише методом перегрупуватися та почати війну",- заявив один з бійців полку "Азов".

 

Аваков розігнав усіх ДАІшників Донецької області.

Працівники державтоінспекції донецької області звільнені від виконання обов'язків.

За словами міністра, за підсумками першої атестації чесні працівники будуть служити та готуватися до тестів та іспитів у новий поліцейський патруль.


Шуфрич на засіданні ОБСЄ звинуватив Україну в невиконанні Мінських домовленостей.

На сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в Гельсінкі були відсутні представники делегації з Росії, проте їх функції успішно виконував Нестор Шуфрич.

"Ось вона командна гра друзів Путіна. Шуфрич виступає російською на ОБСЄ: "Україна НЕ виконує мінські домовленості. Інакомисліє в Украіні переслідується." Депутат з Вірменії зараз відразу підтрімав виступ Шуфрича. Каже, що ухвалення такого тексту резолюції перекреслить досягнення нормандської четвірки, робимо погану послугу Меркель, Олланду та кримчанам", - написала вона у соцмережі.