Політика
7 липня 2015
Депутати БПП хочуть у четвер переголосувати скандальний закон про валютні кредити
Фракція "Блок Петра Порошенка" пропонує провести у четвер, 9 липня, позачергове засідання Верховної Ради, на якому депутати мають намір переголосувати прийняття проекту закону про реструктуризацію валютних кредитів 1558-1.
news-image

Про це заявив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, повідомляє «Єдність» з посиланням на ВВС Україна.

За ініціативою депутатів нашої фракції зареєстрована постанова щодо неперсонального голосування народних депутатів під час прийняття закону про реструктуризацію кредитів і цей закон повинен бути переголосований, – заявив Ігор Кононенко.

Ігор Кононенко також зауважив, що з боку організаторів акції "Фінансовий майдан" у день голосування на народних депутатів чинився тиск, а йому надходили смс з погрозами.

Також на позачерговому засіданні планують розглянути законопроект "Про місцеві вибори".

Він зауважив, що законопроект готовий до розгляду, до нього подано більше 400 поправок.

За словами депутата, серед питань порядку денного може бути і проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку" (реєстраційний номер 2045а) та проект закону про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг (реєстраційний номер 2029а).

Цей пакет законопроектів ми також просимо розглянути на позачерговому засіданні, – сказав народний депутат.

Нагадаємо, 2 липня 229 народних депутатів проголосували за прийняття закону про реструктуризацію валютних кредитів, що викликало шалений спротив у суспільстві, а також низку різких заяв від фінустанов держави. Після цього депутати почали "відхрещуватись" від своїх голосів і просити Президента ветувати цей закон.

Читайте також: Порошенко жорстко розкритикував прийнятий закон про реструктуризацію валютних кредитів