Суспільство
7 липня 2015
Антонюк написав заяву в ГПУ на Саакашвілі
Відсторонений від посади голова Державіа поскаржився в ГПУ на Саакашвілі та вимагає мільйон гривень.
news-image

Відсторонений від посади голова Державіаслужби Денис Антонюк написав генпрокурору Віктору Шокіну заяву про "незаконне відсторонення себе з посади". Відповідний документ він опублікував у Facebook, передає «Єдність».

На думку Антонюка, його звільнення є незаконним, оскільки губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі діяв неправомірно.

 У своїй заяві Антонюк запевняє, що Саакашвілі за законом не мав права брати участь у засіданні комісії 26 червня, оскільки не є її членом. Він також стверджує, що Саакашвілі на засіданні лобіював інтереси компанії з турецьким капіталом "Атласджет Україна" з корупційних мотивів, оскільки за часів його президентства в Грузії саме турецький капітал "майже повністю окупував авіаційну галузь держави".

Антонюк вважає, що за це Саакашвілі слід притягнути до відповідальності за спробу зловживання владою з метою отримання неправомірної вигоди.

Відсторонений голова Державіаслужби також наполягає, що заяви одеського губернатора на засіданні комісії, а також після неї – на брифінгу за участі міністра інфраструктури Андрія Пивоварського завдали йому моральних страждань і репутаційних втрат, які він оцінив у один мільйон гривень.
Крім того, Антонюк вважає, що його відсторонили від посади незаконно, оскільки жодних порушень він начебто не допустив, і попросив Шокіна провести перевірку відсторонення.

Нагадаємо, 26 червня голова одеської ОДА Міхаїл Саакашвілі різко розкритикував Антонюка через прийняті Державіаслужбою рішення про розподіл рейсів між авіакомпаніями. Наступного дня президент Петро Порошенко заявив, що Антонюк буде відсторонений, а у його відомстві проведуть службове розслідування.

1 липня Кабмін відсторонив Антонюка від посади.

Читайте також: Саакашвілі посварився з головою Державіа (відео)