Політика
8 липня 2015
Саакашвілі хотів посваритися з керівником Дніпропетровщини, але Порошенко не дозволив
Порошенко не дозволив Резніченку й Саакашвілі вступати в перепалку.
news-image

Керівник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко й керівник Одещини Михайло Саакашвілі почали сперечатися на нараді президента з головами обласних держадміністрацій, передає «Єдність».

За інформацією, Резніченко заявив, що коли в Харкові запровадили електронну систему отримання послуг, губернатору ніхто не аплодував, а Саакашвілі лише пообіцяв щось і вже отримує багато оплесків.

"Це, звісно, усе добре, але у цей час усі інші теж працюють. Я не мислю такими категоріями, як мислить Саакашвілі – я вважаю, що там є деякі складнощі з законом, і губернатори не мають повноважень для того, щоб не виконувати закон", - сказав він.

Однак Саакашвілі перебив колегу та запитав: "Що Вам краще: щоб Україна розвивалася чи щоб прокурор до Вас не приходив? Треба вибирати".

Резниченко попросив керівника Одещини не перебивати його та наголосив, що хоче щоб країна жила за законом.

Президент України одразу зупинив цю розмову.

"Вступати в перепалку не дозволяю. Слово надаю лише я", - заявив Порошенко.

Щоб пояснити ситуацію Порошенко розповів, що наразі йде паралельний процес внесення змін до законодавства.

"Відсутність законодавства не є виправданням відсутності реформ. Якщо будемо сидіти й чекати, доки хтось нам змінить законодавство, щоб ми почали реформи, ми програємо.", - заявив Порошенко.

Також в кінці доповіді Резніченко про зроблене і заплановане в Дніпропетровській області президент пожартував стосовно неї.

"Я дякую, що, дійсно, проводиться в Дніпропетровську робота. Але є таке українське прислів’я: "Гарно вміла готувати, та не вміла подавати". Закінчилося це розлученням".,- сказав Порошенко.