Суспільство
16 липня 2015
У США родичі пасажирів збитого «Боїнга» подали до суду на Ігоря Стрєлкова
Позов поданий від імені родичів 18 жертв.
news-image

У США родичі пасажирів збитого над Україною «Боїнга» подали до суду на Ігоря Гиркина, відомого під псевдонімом Стрєлков. Про це повідомляє  «Єдність» із посиланням на The Telegraph.

Вони вважають, що Стрєлков несе відповідальність за смерть 298 людини, оскільки в липні 2014 він ще командував військами самопроголошеної Донецької народної республіки.

Позов поданий від імені родичів 18 жертв.

Як наголошується в документі, частину відповідальності несуть і влада Росії, з якими взаємодіяв Ігор Стрєлков.

Сума позову - 900 мільйонів доларів. Він поданий на підставі американського закону про захист жертв катувань, який дозволяє розглядати справи стосовно іноземців.

Нагадаємо, Ігор Стрєлков став відомий як учасник бойових дій в Україні на боці проросійських сепаратистів. Стрєлков стверджує, що саме він розв'язав війну в Донбасі. У серпні 2014 він склав повноваження «міністра оборони ДНР» і виїхав до Росії, де зайнявся критикою чинної влади самопроголошених республік.
«Боїнг» Малайзійських авіаліній був збитий над Україною 17 липня 2014. Офіційні підсумки розслідування ще не представлені, але за даними телеканалу CNN, у доповіді покладуть відповідальність на проросійських сепаратистів.