Події
21 липня 2015
У Львові після штурму квартири звільнено заручницю-іноземку (відео)
Під час спецоперації по звільненню 22-річної іноземки ніхто не постраждав.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області,  20 липня о 16.20 годині на оперативну лінію102 надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир багатоповерхового будинку по вулиці Хоткевича у Львові невідомі утримують заручницю, передає «Єдність».

Оскільки добровільно впустити правоохоронців у квартиру невідомі відмовились, було прийнято рішення про штурм. Правоохоронці провели евакуацію мешканців під’їзду.

Після цього була проведена спецоперація зі звільнення заручниці та невідкладний обшук приміщення.

У квартирі правоохоронці виявили чоловіка та жінку. Вже встановлено, що чоловіку 36 років, жінці – 22, обоє іноземці, - повідомляє відомство.

У Держприкордонслужбі повідомили, що причетними до утримання людей, скоріш за все, є організатори переправки мігрантів через кордон. Вони вимагали від бранців доплатити кошти у розмірі близько 10 тисяч доларів США за їх «подорож» до країн Європи.

У  результаті проведеної операції правоохоронці з полону звільнили громадянку В’єтнаму. Її в помешканні незаконно утримував громадянин Вірменії

Під час проведення спецоперації ніхто не постраждав. На даний час працівники міліції встановлюють усі обставини події, проводяться необхідні слідчі заходи.  

Інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.