Суспільство
22 липня 2015
Москаль відправляє затриманих "на гарячому" контрабандистів у військкомат
На Закарпатті троє затриманих на гарячому контрабандистів направлені у військкомат для мобілізації.
news-image

За останні дві доби на зеленому кордоні затримано трьох місцевих мешканців, які намагалися переправити за кордон дев’ять ящиків сигарет. Сигарети вилучені, а затримані (чоловіки призовного віку), направлені у військкомат для мобілізації в Збройні сили України. Про це повідомляється на сайті губернатора Закарпаття Геннадія Москаля, передає «Єдність».

Також на сайті доповідається про спроби контрабанди за останній час. Зокрема, позавчора в одному з вантажних вагонів поїзда, що провозив за кордон руду, виявлені шість ящиків сигарет. Зараз силовики встановлюють організаторів цієї контрабандної схеми.

Крім того, поблизу кордону зі Словаччиною виявлений дельтаплан, який при наближенні прикордонників злетів у бік Словаччини. Про незаконний повітряний перетин кордону повідомлені словацькі прикордонники.

Порівняно з попереднім періодом кількість спроб контрабанди на Закарпатті різко поменшала.

А працівники військкоматів не можуть знайти осіб, що проходять по базі даних силовиків, як контрабандисти (усього таких по області близько 2,5 тисяч чоловік), щоб вручити їм повістки. При тому, що шоста хвиля мобілізації на Закарпатті виконана всього на 10 відсотків, - йдеться в повідомленні на сайті Геннадія Москаля.

Читайте також: Основний постачальник сигарет для контрабанди - Львівська тютюнова фабрика - Москаль