Київ
23 липня 2015
Один із парків Києва можуть назвати ім'ям Віктора Цоя
Парк буде влаштовано на місці земельної ділянки, що останні роки була об’єктом суперечок між забудовником і киянами.
news-image

Один з майбутніх парків Києва планують назвати іменем російського співака Віктора Цоя. Про це сьогодні повідомив журналістам співголова фракції «УДАР-Солідарність» Андрій Странніков, передає кореспондент  «Єдність».

Парк планується влаштувати на території масиву Березняки, біля озера Тельбін, на місці земельної ділянки площею близько 4 га, що останні роки була об’єктом  постійних суперечок між забудовником  і місцевими жителями.

 Як зазначив Андрій Странніков, сьогодні буде розірвано договір із забудовником.

 

Сьогодн ми розриваємо договір з одним із забудовників, ТОВ «Аквапарк» і, таким чином, ставимо крапку у цьому протистоянні.

Планується, що тепер на частині території буде збудовано стадіон для Київської школи вищої спортивної майстерності, яка розташована неподалік. А поруч буде створено спортивно-оздоровчий парк або сквер. Є пропозиція надати йому ім'я Віктора Цоя , бо саме на березі озера Тельбін майже 30 років тому знімався фільм «Кінець канікул» за участю співака і музикантів з рок-групи «Кіно». Біля озера досі збереглося «дерево Цоя», поруч з яким він співав у фільмі, - сказав Андрій Странніков.

Втім, за словами депутата стосовно назви парку повинно бути  окреме рішення Київради, що буде ухвалене  після консультацій з громадськістю.

Читайте також: У Києві буде створено "Музей історії радянської окупації"