У МВФ підтвердили намір схвалити виділення Україні чергового траншу до 31 липня
Якщо МВФ виділить Україні черговий транш, загальна сума коштів, виділених Україні за програмою EFF, складе 6,68 мільярдів доларів.
news-image

Як повідомляє «Єдність», ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд підтвердив намір Ради директорів прийняти рішення щодо виділення Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF до 31 липня поточного року. Про це йдеться в коментарі Фонду, переданому агентству УНІАН.

Як ми і зазначали раніше, Рада директорів МВФ розгляне підсумки першого перегляду програми EFF у п'ятницю, 31 липня. Схвалення підсумків цього перегляду означатиме виділення Україні кредитного траншу у розмірі 1,18 мільярдів SDR – близько 1,7 мільярдів доларів, - йдеться в коментарі. – Таким чином, загальна сума коштів, виділених Україні за програмою EFF з боку Міжнародного валютного фонду, складе 6,68 мільярдів доларів.

Нагадаємо, у березні цього року Україна та МВФ погодили нову програму кредитування економіки України, яка передбачає механізм розширеного фінансування терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 мільярдів доларів.

Читайте також: Маркевич із футболістами завітали до прикордонників, що дислокуються поблизу Маріуполя (відео)