Політика
28 липня 2015
Геращенко: Суд над російськими ГРУшниками має відбуватися в прямому ефірі
Депутат від партії "Народний фронт" Антон Геращенко прокоментував фейкову новину про так званий обмін двох російських ГРУшників, які були затримані під Щастям Луганської області.
news-image

Про це Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook. Він вважає, що історія із запуском фейку про нібито обмін двох російських ГРУшників "продемонструвала всю слабкість і незахищеність українського інформаційного простору, помножену на недовіру до дій влади", повідомляє «Єдність».

На думку нардепа, "відпустити без суду двох російських ГРУшників, безпосередньо причетних до загибелі одного українського воїна і пораненню іншого, - означає зрадити Надію Савченко, Олега Сенцова і сотні інших наших хлопців, незаконно утримуваних терористами Путіна за надуманими звинуваченнями".

Саме тому він наполягає на відкритому суді над російськими військовими.

Суд над російськими ГРУшниками повинен бути проведений якомога швидше із залученням міжнародних ЗМІ з прямою трансляцією в YouTube англійською, французькою та німецькою мовами, так щоб він був однією з топових подій у світових новинах, - зазначив нардеп.

Він також пояснив, що цей суд "не буде шоу або розправою за прикладом того, як вчиняє Путін з Надією Савченко".

Такий суд навпаки буде прообразом малого Нюрнберзького трибуналу, на якому військовослужбовці збройних сил РФ, без оголошення війни напала на Україну, будуть викриті разом зі своїми начальниками в розв'язуванні агресивної війни проти нашої країни. Після вироку суду, широке висвітлення в ЗМІ, вони можуть бути обмінені на Надію Савченко, Олега Сенцова та інших наших хлопців, що нудяться в ув'язненні, - впевнений Геращенко.

Нагадаємо, вчора російські ЗМІ поширили інформацію про нібито обмін своїх ГРУшників на українських полонених. Міноборони це спростувало.

Читайте також: ГРУшники залишаться в Україні