Події
29 липня 2015
На Закарпатті польський турист зірвався зі скелі
У потерпілого діагностували травму голови.
news-image

У прес-службі ДСНС України у Закарпатській області повідомили, що вчора, 28 липня в районі гори Піп Іван Мармароський, що в Рахівському районі, під час проходження туристичного маршруту постраждали двоє громадян Польщі, передає «Єдність».

Чоловіки 1987 та 1991 років народження, не зареєструвавшись попередньо в рятувальному підрозділі, вирушили в маршрут по Мармароському хребту.

Під час спуску з гори Піп Іван, 28-річний турист зірвався зі скелі. Його 24-річний товариш залишився на горі, боячись спускатися вниз.

На чоловіків натрапила група туристів із м. Харкова, які о 19:10 повідомили про подію до Служби порятунку «101».   Для допомоги туристам в район гори вирушили рятувальники. 

Гостей Закарпаття відшукали о 23:15, у потерпілого діагностували травму голови. Чоловікові надали першу медичну допомогу, зокрема ввели знеболювальні препарати й наклали стерильну пов’язку. Інший - лікарського втручання не потребував.

Обох туристів транспортували до Рахівської центральної районної лікарні й передали до рук медиків для подальшого огляду.     

Читайте також: ДСНС: Причина масштабної пожежі під Чорнобилем - навмисний підпал