Події
29 липня 2015
На Київщині виявлено випадки захворювання на африканську чуму свиней
У Броварському районі на території ПАТ «Агрокомітет Калита» було виявлено випадки захворювання на африканську чуму свиней трьох дорослих тварин.
news-image

Як повідомили сьогодні у прес-службі ГУМВС України в Київській області, 25 червня у Броварському районі на території ПАТ «Агрокомітет Калита» було виявлено випадки захворювання на африканську чуму свиней трьох дорослих тварин, передає «Єдність».

Упродовж трьох днів в господарстві різко виріс падіж свиней на відгодівлі. Правоохоронці проводять ряд заходів по запобіганню розповсюдження даного небезпечного захворювання.

Навколо осередку захворювання та 30 кілометрів навкруги встановлено карантинну зону. Введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз за територію продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів, - йдеться в повідомленні відомства.

Наразі для контролю ввозу та вивозу виставлено два ветеринарно-міліцейських пости з числа дільничних інспекторів міліції, представників ветеринарної медицини та управління державної служби з надзвичайних ситуацій. Працівники міліції роз’яснюють громадянам усю небезпечність перевезення харчових продуктів, що можуть стати джерелом зараження. Створено надзвичайну протиепізоотичну комісію.